П`ятниця, 17.05.2024, 05:01
Вітаю Вас Гість | RSS

Грушівський НВК

Категорії розділу
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 38
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Листопад » 27 » "Повчальна зустріч правоохоронців із школярами Грушівського НВК"
13:38
"Повчальна зустріч правоохоронців із школярами Грушівського НВК"

Головною метою відвідування правоохоронців - дати можливість зрозуміти і роз’яснити дітям, що міліція не тільки караючий орган, а і правозахисний. 

Так, 22 листопада, в Грушівському НВК відбулася мора­льно-виховна зустріч учнів 1-4 та 5-9 класів із правоохорон­цями. Таку не­звичну, але неза­бутню бесіду органі­зували для шко­лярів директор закладу Попович А. Л. та ЗДВР Зінкевич Д. В., прагнучи повсякчас роз­вивати мора­льну свідомість молоді. Варто від­мітити, що даний захід став можли­вим завдяки сприянню та до­помозі начальника кримінальної міліції у справах неповнолітніх – Турецького В. В. та оперуповноваженого РУМВС по Глибоцькому районі – Шлемко В. І.

  На порядку денному даного за­ходу стояли злободенні питання: ди­тяча злочинність, наркоманія і алко­голізм. За день до цього, а саме 21 листопада, в закладі побував соціальний працівник Волоківської сільської ради Захарчук Дмитро Іванович, який пояснив учням наскільки серйозними є наслідки вживання алкоголю, тютюнних  виробів, а особливо для підлітків.

Отож перед присутніми ви­ступали та відповідали на запи­тання: начальник кримі­нальної міліції у справах дітей – Турецький В. В. та оперуповноважений РУМВС по Глибоцькому районі – Шлемко В. І.

Запитання мо­лоді до право­охоронців були досить відвертими, а відтак і відповіді сфо­рмувались конк­ретні й вичерпні. Школярі запитували, якими повинні бути працівники міліції і що потрібно для того, щоб стати пра­во­охоронцем?  Для них змалювали ус­ний портрет сучасного міліціо­нера. Говорили також про правопорушення серед підлітків та яка кара чекає на них. Учні виявили інтерес до цієї теми, адже їм було цікаво знати за які проступки, які види покарання передбачені, як розрізняти ці види відповідальності і за які злочини чи проступки несуть відповідальність неповнолітні і малолітні. Та як доводиться відповідати підліткам та їхнім батькам за проступки своїх дітей.

        Такі заходи формують в підростаючого покоління високу правову культуру, вміння та навички легальними способами захищати загальновизнані суспільні цінності, залучають учнів до свідомої участі в громадському та духовному житті держави.

  

  

Заступник директора з ВР                                                                    Зінкевич Д. В.

Переглядів: 397 | Додав: 111 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Друзі сайту