П`ятниця, 17.05.2024, 08:56
Вітаю Вас Гість | RSS

Грушівський НВК

Категорії розділу
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 38
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Червень » 16 » Семінар вчителів образотворчого мистецтва у Грушівському НВК
17:02
Семінар вчителів образотворчого мистецтва у Грушівському НВК

    У процесі виховання почуттів і творчого розвитку особистості урок образотворчого мистецтва в загальноосвітній школі відіграє незамінну роль. Він здатний увести учня у світ творчості, прилучити його до скарбів художньої культури, відчути радість від власної творчості.

Загальною метою образотворчої освіти є розвиток у дітей високих естетичних ідеалів на основі особистісно-ціннісного ставлення до реального світу та творів мистецтва, здатності до сприймання, розуміння і створення художніх образів, формування потреб і здібностей до творчої самореалізації у процесі художнього осмислення світу.

Тому було проведено семінар вчителів образотворчого мистецтва на тему «Формування у школярів відчуття і розуміння художніх засобів виразності».

О 9.30 відбувся заїзд  учителів у Грушівський НВК. Після реєстрації вчителі ознайомилися з планом роботи семінару, керівником РМО Кришмару О. М. було проведено методичну панораму «Форми і методи інноваційного навчання на уроках образотворчого мистецтва». Заступник директора з ВР Зінкевич Д. В. ознайомила учасників семінару з візиткою закладу.

О 10.20 розпочався урок образотворчого мистецтва в 5-му класі, який провела вчитель Глопіна А. А.


Тема уроку: Декоративна композиція. Організація елементів композиції з орнаментів та візерунків природних форм. Імітація (вітраж, розпис на склі)

Мета уроку: сформувати в учнів знання, вміння та навички, які супроводжуються розповідями про вітражі та технічні  засоби роботи, створення імітації вітражів на склі.

Урок розпочався з вітанням гостей; вчитель ознайомила учнів з історією вітражів, з технічними засобами малювання, з презентацією вітражів храмів західної Європи епохи середньовіччя. Також Глопіна А. А. звернула увагу учнів на те, що виразність зображення досягається шляхом використанням контрастних кольорів та окантуванням окремих елементів чорним кольором . Нагадала учням правила техніки безпеки при роботі з предметами, що використовуються, пояснила етапи роботи при імітації вітражів.

                                                  

Після відкритого уроку вчителі ознайомилися з виставкою робіт учнів закладу.


О 11.30 розпочався майстер-клас «Техніка бісероплетіння квітів. Створення композицій», де вчитель образотворчого мистецтва ознайомила учасників семінару з технікою бісероплетіння квітів.

  

                                           

Семінар закінчився підведенням підсумків, розробкою та ухваленням методичних рекомендацій.

Заступник директора з ВР                     Зінкевич Д. В.

Переглядів: 435 | Додав: 111 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Друзі сайту