П`ятниця, 17.05.2024, 04:57
Вітаю Вас Гість | RSS

Грушівський НВК

Категорії розділу
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 38
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Червень » 16 » Тиждень румунської мови
16:31
Тиждень румунської мови

Мова! Ти нескінченна в своєму обсязі, як саме життя. Буйна, бурхлива, заворожуєш мене своєю мелодійністю, кличеш.


І я, немов легкий метелик, лечу до тебе, як на вогонь свічки, у твої палкі, гарячі обійми — слова. Бо спочатку було саме слово.

Мова — одне із багатьох див, створених людьми. Вона віддзеркалює душу народу, його історію.

Людина має завжди пам'ятати, звідки вона родом, де її коріння, знати історію свого народу, його мову. Знання мови народу, серед якого ти живеш, — ознака культурної, освіченої людини, знання рідної мови — священний обов'язок кожного.

Мова — то пісня, мова — то крик дитини, яка щойно народилася. Та людина, що не поважає мову свого народу, а з нею народ, не може викликати поваги до самої себе.

Для того, щоб наблизити учнів ще більше до рідної мови, щоб виховувати у них любов до неї, у Грушівському НВК є тради­ція організувати у лютому Тиждень ру­мунської мови. Цього року тиждень пройшов дуже яскраво, ніж завжди. Головною метою було залучити учнів до пізнання джерел і витоків рідної мови, до значення мови у житті людини; виховувати любов до рідного слова та почуття гордості за свій народ. До проведення тижня були залучені майже усі учні закладу. Тиждень ру­мунської мови провели з 18-22 лютого.

У перший день тижня учні разом із вчителями румунської мови та літератури Галушкою Ж. І. та Зінкевич Д. В. із задоволенням слухали вірші поета Г. Вієру про рідну мову.

У вівторок учні взяли участь у приготовленні стінних газет  на такі теми:  „Limba este măsurariul civilizaţiei unui neam”, „Limba este frumuseţea activă a patriei”


.

Третього дня були проведені лише уроки, проте їх нізащо не забудуть учні тому, що присвячені М. Емінеску – неповторному митцю румунської поезії.

Також цього тижня були проведені тематичні вікторини, які допомогли зрозумі­ти, що рідна мова є найціннішим скарбом та надбанням кожного народу. Тому плекаймо свою рідну мову!!!

Наприкінці тижня діти старших класів показали свою креативність у малюнках улюбленого героя румунських творів. У результаті вийшли неймовірно чудові роботи

.

Проведення таких тижнів навчає дітей більше цінувати працю вчителя, цінувати рідну мову, свій народ і дає їм змогу розвивати свої здібності.

Тому перед проведенням предметного тижня вчителю потрібно поставити конкретну мету і постаратися її досягнути у співпраці зі своєю опорою, тобто зі своїми учнями!  Якщо учні будуть зацікавлені у співпраці – це вже великий успіх для вчителя!

            Заступник директора з ВР        Зінкевич Д. В.

Переглядів: 407 | Додав: 111 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Друзі сайту